Родното посолство в Лондон е натрупало глоби от над 820 хиляди паунда

По-голямата част от санкциите е за шофиране в централната част на английската столица

16.06.2019 | 11:53 Редактор: Бойко Димитров
Родното посолство в Лондон е натрупало глоби от над 820 хиляди паунда

Служители в посолството ни в Лондон успели да навъртят глоби за 820 270 паунда по улиците на британската столица. Рекордните глоби станаха ясни след като транспортните власти разпространиха справка. Това съобщи "24 часа", цитирани от dnes.bg

Глобите за около 1,8 млн. лева са натрупани в периода след 2003 г. и не са платени. По-голямата част - 812 180 паунда, е за такси за шофиране в централната част на Лондон. Ако човек ползва в нея личен или служебен автомобил в делничен ден, трябва да плаща по 11,5 паунда. За това следят камери, снимащи влизащите в зелената зона. Има и табели, указващи, че шофирането в нея е платено. 

Въпросната такса се прилага от години срещу задръстванията по най-натоварените улици, а от този април бе въведена и нова от 12,5 паунда за по-старите коли, които не отговарят на екокритериите за минимално количество вредни емисии. Така всяко пътуване с кола в центъра може да достигне и до 24 паунда дневно. 

По неплатени глоби българското посолство е на 29 място сред 185 чужди мисии. Най-голям длъжник са САЩ - 12,6 млн. паунда. След тях е Япония с 8,6 млн. паунда и Нигерия с малко над 7 млн. паунда. Русия е пета с 5,7 млн. паунда, следвана от Китай - 5,2 млн. паунда, Полша и Германия - с 4,4 млн. паунда.

Снимка: pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК