fallback

Отнемат лиценза на туроператорска фирма на Слънчев бряг

Няма как да извършват такива дейности, ако нямат валидна застраховка, каза министър Ангелкова

15.06.2019 | 16:48 Автор: Бойко Димитров

Туроператорска фирма на Слънчев бряг е заплашена с отнемане на лиценза. Това стана ясно след извънредните проверки по морето на фирми, които предлагат екскурзии. Министерството на туризма, съвместно с МВР и Комисията за защита на потребителите, откри сериозни нарушения в курорта. 

Проверките са по сигнал на туроператорски фирми, че в курорта се предлагат екскурзии от агенции, които работят в сивия сектор. Още в първия павилион бяха открити сериозни нарушения. 

"Има удостоверение, което е вписано при нас за туроператор и турагент, но няма валидна застраховка, което на практика означава, че те нямат право да предлагат туристическа дейност. Така че ниe в момента ще стартираме процедура за заличаване на туроператор, ако не бъде представена валидна действаща застраховка", обясни министърът на туризма Николина Ангелкова.

Беше направена и справка дали екскурзовoдите, които ползва турагента са вписани в националния регистър.  Служителката в агенцията беше категорична, че имат всички необходими документи за дейността си и не излагат живота на туристите на опасност. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 

 

 

fallback
Още от България
fallback