Добрите родители са щастливите родители. Как да го постигнем?

УНИЦЕФ България с кампания в подкрепа на семействата

14.06.2019 | 09:36 Редактор: Тодор Петров
Добрите родители са щастливите родители. Как да го постигнем?

Семейството е най-важната опора за децата и цялостта на обществото. В тази връзка у нас се провежда първият по рода си "Месец на родителите", организиран от УНИЦЕФ.

"1 юни е международният ден на родителите, провъзгласен от ООН. Стартирахме месеца с различни истории на родители. Акцентът тази година е върху родителите на деца с увреждания", обясни директорът на "Програми за ранно детско развитие" - УНИЦЕФ България Вера Рангелова в "България сутрин".

Едно от лицата на кампанията "Месец на родителите" на УНИЦЕФ е актрисата и майка Елена Петрова. Тя подчерта пред Bulgaria ON AIR, че добрите родители са щастливите родители.

"Ранните мигове, когато си с децата си, са от огромно значение. Родителите имат нужда от подкрепа, не могат винаги да бъдат 100% сигурни, че постъпват по правилния начин. Също съм си задавала въпроси, имала съм подкрепа от съпруг и семейство, но има родители, които нямат тази подкрепа", сподели тя. 

Елена Петрова е категорична, че семейството трябва да оцелее и да не губи от своята пълноценност, за да може да обгрижва децата. 

"Да бъдеш родител днес е доста трудно, защото трябва да съчетаваш много различни роли. Родителите са изправени пред много предизвикателства и е необходимо да бъдат подкрепени. Родителството има голямо значение за икономиката на държавата", каза още Вера Рангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК