БСП ще разкрива корупционни схеми на кабинета "Борисов“ (видео)

Станишев обвини служебния кабинет, че няма политическа воля за ревизия на управлението на ГЕРБ.

18.03.2013 | 18:04
БСП ще разкрива корупционни схеми на кабинета

БСП започва поредица от разкрития за злоупотреби, корупция и финансови схеми на кабинета "Борисов". От левицата информираха, че очакват решението на главния прокурор  Сотир Цацаров за образуване на досъдебно производство по сигнал на ДАНС за дейността на министър Мирослав Найденов.

По данни на социалистите става въпрос за организирана престъпна група за търговия с влияние, оказване на натиск от висши служители на земеделското министерство и депутати от ГРЕБ за възлагане на обществени поръчки за храни за бедни. Сергей Станишев припомни, че в петък от партията са внесли сигнали до главния прокурор и подчерта, че всичко е в ръцете на Сотир Цацаров, който в кратък срок трябва да покаже, че прокуратурата не е политически инструмент.

Пред Агенция „Фокус“ бившият министър на земеделието Мирослав Найденов заяви, че няма притеснения да бъде проверяван по всякакви сигнали.

„Това е част от предизборната кампания и риторика на БСП. Това, което мога да заявя, е че не съм информиран по никакъв начин за разследване или проверка по темите, които те споменават“, заяви Найденов.

Лидерът на БСП обвини и служебния кабинет, че няма политическа воля да направи ревизия на кабинета на ГЕРБ. Нещо повече, по неговите думи, министрите на Марин Райков „ще носят солидарно отговорността за състоянието на държавата“, заедно с кабинета на Бойко Борисов. Според социалистите, ревизията на предходното управление е необходима и без нея схемата за „разграбване на страната и обедняването на хората“ нямало как да бъде спряна.