fallback

Започва изграждане на "джобове" за паркиране в София

Само в района на метростанция "Васил Левски" ще има 42 места за колите, обещаха от общината.

18.03.2013 | 15:52

От пролетта в София започва изграждането на специални "джобове" за паркиране на автомобили, съобщи днес пред журналисти заместник-кметът Любомир Христов, който провери ремонтни дейности на булевард "Евлоги и Христо Георгиеви". Планирано е само в района на метростанция "Васил Левски" да има 42 места.

Паралелно с това от април започва ремонт най-разбитите тротоари и вътрешноквартални улички. Над 28 млн. лв. ще бъдат отделени за запълването на дупките.

Един от по-големите планирани ремонти за тази година вече започна на улица "Цар Иван Асен II”. В момента "Софийска вода" сменява тръбите, след това ще бъдат подменени тротоарите и осветлението, каза заместник-кметът.

Преди десетина дни е започнало изграждането на нов велосипеден участък между булевард "Гоце Делчев" и Южния парк  по протежението на булевард"България". Целта е да се свържат велоалеите на булевардите "Гоце Делчев", "Цар Борис III", "Евлоги Георгиев" и Южния парк.

След като се стопли времето общината ще започне и ремонтите по "Цариградско шосе" и "Дондуков“, улица"Летоструй" и в района на Женския пазар.

fallback
Още от България
fallback