fallback

Райков обеща да не прави чистка в администрацията

БСП нямат основание да се притесняват, категоричен е служебният премиер.

18.03.2013 | 10:15

(Обновена в 15.00)

Министър-председателят Марин Райков обяви, че служебният кабинет няма да допусне манипулация и нарушения на изборите, но няма да прави и чистки в администрацията. "Нашата цел е да организираме демократични и прозрачни избори.

Няма съмнение и това е публично, че четирима от кабинета са заемали съответни функции в правителството на ГЕРБ, че аз съм заемал подобни функции в правителството на Иван Костов, бил съм посланик по времето на НДСВ, но моята ориентация е изцяло насочена към интересите на България. БСП нямат основание да се притесняват, вчера имах задълбочен и изненадващо добронамерен обмен със Сергей Станишев. Всяко становище за мен е интересно и важно", каза Райков пред БНР.

След среща с лидера на ДПС премиерът Марин Райков призова високопоставените държавни служители да се въздържат от предизборна агитация. Поводът за изказването е заявеното намерение на председателя на Съвета на директорите на  „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов, че ще направи „всичко възможно алтернативата на ГЕРБ на изборите да не бъде Тройната коалиция“. Лютви Местан попита докъде стигат правомощията на Константинов за реализиране на заканата  и поиска отстраняването му от поста. Премиерът обеща да провери случая в най-скоро време. Марин Райков заяви още, че до дни ще има първоначалната информация за състоянието на публичните финанси на страната.

От ДСБ също пискаха проверка на „Информационно обслужване", която ще брои резултатите от вота на 12 май. Тъмносините заявиха, че разполагат с информация за служители на фирмата, които са назначени, за да „крадат гласове" при преброяването на гласовете след два месеца.

fallback
Още от България
fallback