Борисов поиска прошка от народа за грешките си

С викове „Защо бягаш?“ беше посрещнат бившият премиер на посещението си в Ловеч.

17.03.2013 | 17:55
Борисов поиска прошка от народа за грешките си

Днес на Сирни Заговезни бившият министър-председател на България Бойко Борисов поиска прошка от Господ и народа за несъзнателните грешки, които е направил. Това се случи по време на посещението му днес в Ловеч, заедно с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, предаде БТА.

Борисов обаче беше посрещнат в града от разгневени млади хора, чиито викове гласяха: „Защо бягаш?“. Младежите носеха плакати „Той е виновен за всичко“, „400 000 безработни заради него“ и „Забрани тютюнопушшенето, унищожи заведенията“.

Бившият премиер се срещна с Ловчанския митрополит Гавриил пред новостроящия се храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в центъра на града, за който ГЕРБ даде 600 000 лева от държавната си субсидия.

„Борисов дойде да поиска прошка, но аз нямам в личен план за какво да му прощавам. Напротив – връчих му грамота за дарението“, каза митрополитът след срещата. С финансирането ще се завършат: фасадата, първият етаж, ВиК, отоплителната и електрическата инсталации на катедралния храм.

Според Борисов решението на бълграския народ вече не зависи от Станишев или Доган – кой и по какъв начин ще го управлява. „Те говореха, че аз съм диктатор. Видяхте, че цялата власт я дадох на хората да преценяват“, каза той и допълни, че е готов да разговаря с всеки един за свършеното от подчинените му в последните три години и половина.