fallback

Ваня Стойнева е новият социален заместник - министър

Ново лице ще отговаря за реализацията на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

15.03.2013 | 16:24

От днес Ваня Стойнева е назначена на поста заместник-министър на труда и социалната политика, съобщава ведомството. Тя ще бъде отговорна за успеха на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Досега Стойнева работила в дирекция „Национален фонд” към финансовото министерство – сертифициращят орган по оперативните програми, финансирани от структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС.

Преди това е заемала ръководни позиции в дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в икономическото министерство. Била е също началник сектор „Мониторинг“ в дирекция “Предприсъединителни програми и проекти” на същото ведомство – звено за изпълнение на проекти и изпълнителна агенция по програма ФАР.

Новият социален заместник-министър е работила и по проекти към настоящото си министерство.

Нейният практическия опит е свързан с изграждане и управление на системи за мониторинг и докладване по схеми за безвъзмездна помощ, включително разработване на методологии за оценка на риска. Тя е специалист и по разработването на критерии за оценка на проектни предложения по схеми за безвъзмездна помощ.

Стойнева е магистър по международни отношения, със специализация „Европейски страни”.

fallback
Още от България
fallback