Служебният премиер няма да прави ревизия на ГЕРБ (видео)

Райков освобождава нежеланите и дискредитирани "стари" заместник-министри.

15.03.2013 | 13:22
Служебният премиер няма да прави ревизия на ГЕРБ (видео)

Служебният министър-председател няма прави ревизия на управлението на ГЕРБ, стана ясно днес след среща на Марин Райков с лидера на червените Сергей Станишев.

Бившият премиер получи отказ и по друго направено преди дни предложение – да бъдат освободени всички областни управители и заместник-министри, назначени от Бойко Борисов.

Станишев е помолил новия премиер да коментира оставеното от Борисов "наследство", но Райков дипломатично отговорил, че няма да правят оценки на нито един предишен кабинет.

По време на срещата социалистите са връчили списък с мерки за излизане от политическата и икономическа криза, включително и такива, които БСП би изпълнявало, ако формира следващ кабинет.

След срещата с премиера Станишев ще разговоря с главния прокурор Сотир Цацаров.

Все пак Марин Райков пое ангажимент да освободи онази част от политическите кабинети, с които служебните министри не искат да работят или онези, за които има ясни доказателства, че досегашната им работа е допринесла за създаване на кризисни ситуации в тяхната сфера на отговорност.

В тона на говора му от обявяването му за премиер Райков отново насочи задачите на служебното правителство към осъществяването на избори без сянка на съмнение и удържане на страната в стабилно състояние.