fallback

Росен Желязков: Трябва да бъде преосмислен подходът по "Мобилност I"

Министърът е на среща с колегите си от Полша, Унгария, Литва и Латвия

07.06.2019 | 16:40 Автор: Ралица Братанова

Трябва да бъде преосмислен цялостният подход по "Пакета за мобилност I". Това коментира министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на среща с колегите си от Полша, Унгария, Литва и Латвия, съобщиха от ведомството.

Срещата се проведе по време на вчерашното заседание на Съвета по транспорт на ЕС в Люксембург, уточняват от министерството.  

"Наблюдаваме несъответствие между предвидените мерки в законодателните предложения и начертаните дългосрочни цели в областта на транспорта.  Приетите на първо четене текстове в Европейския парламент, както и тези от общия подход на Съвета, са напълно неприемлива основа за последващи институционални преговори. Съвместните усилия следва да бъдат насочени към постигане на балансирана и устойчива правна рамка за европейския транспортен сектор", заяви Росен Желязков пред транспортните министри. 

Tой подчерта, че ясната оценка на последствията на направените законодателни предложения, е крайъгълният камък не само за засилване развитието на единния пазар, но и за осигуряване на подобрени условия на труд в сектора. 

През следващата седмица Желязков ще покани на среща представители на превозвачите и новоизбраните български членове на Европейския парламент. Основната тема на разговорите ще бъде предстоящите действия и съвместните стъпки по "Пакета за мобилност I", се посочва в края на съобщението на транспортното министерство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback