60 хил лв. били искани от строителен предприемач в пловдивския район "Северен"

Делото за корупция било образувано в прокуратурата преди пет месеца

01.06.2019 | 17:15 Редактор: Василена Василева
60 хил лв. били искани от строителен предприемач в пловдивския район

60 000 лв. са поискани от строителен предприемач в район "Северен" в Пловдив, за да му бъде проектът му одобрен. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев след ареста на кмета на район "Северен" Ральо Ралев, който в четвъртък вечерта беше задържан при акция. 

Делото за корупция било образувано в прокуратурата преди пет месеца, а уличените са били записвани със специални разузнавателни средства. Общо петима души бяха задържани в съвместната акция на антикорупционната комисия и криминалната полиция в града. 

По адресна регистрация кметът на район "Северен" живее в панелен апартамент в същия район. Според негови познати обаче той живее в апартамент на последния етаж в луксозна кооперация.

В началото на януари строителен предприемач от Пловдив решава да строи жилищна сграда. Строителната документация обаче се оказва не при архитекта на общината, а при кмета на район "Северен". Строителят търси контакт с кмета, за да разбере защо документите не се движат. 

На предриемача е обяснено, че приближен на кмета може да помогне, а цената за това е 60 хил. лева. Тогава той подава сигнал до премиера Борисов, който пък го препредава към прокуратурата. 

Междувременно посредникът предлага на строителния предприемач да сключат договор за строеж на хале на стойност 300 хил. лева. 

В неделя съдът ще реши дали да остави двамата за постоянно в ареста. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК