Заместник-министри подадоха оставки

Целите на Милена Дамянова били свързани с кабинета "Борисов", Светлана Боянова оставяла новият министър сам да подбере екипа.

12.03.2013 | 12:45
Заместник-министри подадоха оставки
Заместник-министри подадоха оставки

Заместник-министърът на образованието Милена Дамянова е подала оставкa."Надявам, че ще бъде подписана, защото смятам, че така е достойно. Моите основни цели бяха да работя с премиера Борисов, с Йорданка Фандъкова, както и за управленската програма на ГЕРБ", коментира тази сутрин пред журналисти Дамянова.

Едно от успешните решения, взети от правителството на Бойко Борисов, е въвеждането на задължителна предучилищна за 5-годишните отбеляза заместник-министърът.

Като друг успех тя отчете ръстът на средната брутна работна заплата на учителите, която през 2012 е била 730 лева, докато в началото на мандата – 651 лева. Закритите училища през последните 4 години са 119, докато при управлението на тройната коалиция са били 563.

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова също депозира оставката си с мотива, че новият министър трябвало сам да подбере екипа, с който да продължи. "Свършихме много, но всеки трябва да знае в кой момент да предаде щафетата. Винаги съм работила за това да имаме по-модерно земеделие и по-привлекателни селски райони", отчита Боянова.