Симеонов не очаквал оставката на Цветанов, на изборите се представил много добре

Лидерът на НФСБ видя и връзка между Бойко Борисов и ДПС

30.05.2019 | 15:12 Редактор: Василия Пейчева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов остана изненадан от оставката на Цветан Цветанов, предвид добрите резултати, които е постигнал на евроизборите. 

Той подчерта, че Цветанов е отчел сериозни пробиви в смесените общини, където е "откъснал доста сериозен електорат от ДПС", а после е бил освободен от работа. Затова той заподозря връзка между Бойко Борисов и ДПС.

"В ГЕРБ оставките са принудителни. Няма доброволно подаване на оставки, там има "оставчване". В случая става въпрос за оставка, която е поискана от Борисов", каза Симеонов.

"За мен е показателно, че след като лично Цветанов постигна много сериозни пробиви в смесените общини и откъсна доста сериозен електорат от ДПС, той беше освободен от работа. Това говори за една предполагаема връзка между Борисов и ДПС. Това е в сферата на вероятностите и не е добре, защото се оказа, че нашето коалиционно семейство си има някакъв друг член, задкулисен", продължи лидерът на НФСБ. 

Валери Симеонов изрази мнение и че отстраняването на Цветан Цветан от парламента е било достатъчно след "Апартаментгейт".

По-рано от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на партията. Бойко Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК