fallback

Временната шефка на ДКЕВР няма висше образование, твърдят червените

Поевтиняването на тока може да се окаже незаконно, смята Михаил Миков.

09.03.2013 | 14:05

Поевтиняването на тока от март може да е незаконно, тъй като временната шефка на ДКЕВР е без висше образование, а това противоречи на закона, разкри днес червеният депутат Михаил Миков. Според него не случайно набързо вчера Министерски съвет е избрал за нов шеф на комисията заместник-министъра на икономиката Евгения Харитонова.

През 1997 година Юлиана Иванова е прекратила образованието си в Техническия университет поради слаб успех, научили червените. В тази връзка настояват да се провери дали действително е така.

В края на януари Бойко Борисов отстрани дългогодишния шеф на Регулатора Ангел Семерджиев, като временно на поста застана Андон Роков. В средата на февруари министрите избраха Юлиана Иванова. Журналистическа проверка обаче разкри, че нелегално извършва търговия с цигари по интернет. Това принуди премиерът да я освободи още на следващия ден.

Предсрочната оставка на кабинета и последвалите масови протести срещу високите сметки принудиха премиера да остави Иванова временно на поста, докато експертите направят законодателни поправки, които да позволят поевтиняване на енергията от 5 март.

 

fallback
Още от България
fallback