Борисов: До октомври 2020 г. магистралата между Варна и Търговище ще е готова

Парите за изграждането на аутобана са изцяло осигурени и са на отделна сметка, твърди премиерът

21.05.2019 | 16:28 Редактор: Юлия Христова
Борисов: До октомври 2020 г. магистралата между Варна и Търговище ще е готова

До октомври догодина автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще е готова, каза днес при посещението си в крайморския град премиерът Бойко Борисов. Заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев той е посетил новостроящия се храм "Св. Прокопий Варненски".

Парите за изграждането на "Хемус" са изцяло осигурени и са на отделна сметка, посочва Борисов. По думите му плащанията на строителите се извършват, след приключването на отделните обекти. Премиерът допълни, че в момента се проектира участъкът между Търговище и Велико Търново. Според него цялата магистрала трябва да е готова до 3 години, евентуално 4 за най-тежките участъци. 

Изграждането на "Хемус" е наложително, за да се облекчи бизнесът в Северна България, казва премиерът и допълва, че в тази част на страната се появяват все повече предприятия, които работят за износ и има нужда от хубави пътища. 

В новостроящия се храм премиерът и министрите са разговаряли с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който посочи, че за пълното приключване на дейностите са необходими още около 1 милион лева. Владиката уточнява, че вече има готовност да започне изписването на иконите по стените, за което ще са нужни около 620 хиляди лева.

Харесайте ни в страницата ни във Facebook ТУК