fallback

Протестиращите излизат на палатков лагер пред НС

На 9 март ще бъде организирана и национална протестна конференция.

03.03.2013 | 13:41

Палатков лагер ще бъде организиран от понеделник пред Народното събрание, за да „приеме парламентът всичко това, което не направи през последните три години”,  обявиха организаторите на протеста в София.

На 9 март ще бъде организирана и национална протестна конференция в зала „Арена армеец”, на която са поканени всички, които имат искания. Сред основните желания е промяна в Изборния кодекс, за да може гражданите да участват пряко в избора.

Протестиращите в София тръгнаха от „Орлов мост” в 11.00 часа, за да се върнат обратно там около 12.30 часа и да блокират кръстовището. Движението по „Цариградско шосе” е преустановено. На мястото се чу химнът, народни хора и призиви от страна на организаторите. Мнозинството скандира „Заедно!” и „Единство!”.

По-рано викове „Мафия!” и освиркване заглушиха тържествената смяна на почетния караул на националния празник 3 март в София. Протестиращите в столицата се събраха пред президентството около 12.00 часа, когато започна церемонията.

След това те поднесоха цветя и венци пред паметника на Васил Левски.

Две тълпи – от „Орлов мост” и от Министерството на икономиката и енергетиката, тръгнаха в 11.00 часа в столицата с искане да бъде променено статуквото.

По-рано демонстрация се проведе и пред БНБ срещу банковия произвол. Организиран от ВМРО протест се сля с множеството тъй като „нито едно от исканията на хората не беше изпълнено”, обясни Ангел Джамбазки.

Очаква се всички протестиращи в София да се съберат пред Народното събрание.

В 14.30 часа "Атака" ще проведе традиционното си шествие, което ще започне от пилоните на НДК и ще стигне до храм-паметник "Св. Александър Невски".

fallback
Още от България
fallback