Протестиращите излизат на палатков лагер пред НС

На 9 март ще бъде организирана и национална протестна конференция.

03.03.2013 | 13:41
Протестиращите излизат на палатков лагер пред НС

Палатков лагер ще бъде организиран от понеделник пред Народното събрание, за да „приеме парламентът всичко това, което не направи през последните три години”,  обявиха организаторите на протеста в София.

На 9 март ще бъде организирана и национална протестна конференция в зала „Арена армеец”, на която са поканени всички, които имат искания. Сред основните желания е промяна в Изборния кодекс, за да може гражданите да участват пряко в избора.

Протестиращите в София тръгнаха от „Орлов мост” в 11.00 часа, за да се върнат обратно там около 12.30 часа и да блокират кръстовището. Движението по „Цариградско шосе” е преустановено. На мястото се чу химнът, народни хора и призиви от страна на организаторите. Мнозинството скандира „Заедно!” и „Единство!”.

По-рано викове „Мафия!” и освиркване заглушиха тържествената смяна на почетния караул на националния празник 3 март в София. Протестиращите в столицата се събраха пред президентството около 12.00 часа, когато започна церемонията.

След това те поднесоха цветя и венци пред паметника на Васил Левски.

Две тълпи – от „Орлов мост” и от Министерството на икономиката и енергетиката, тръгнаха в 11.00 часа в столицата с искане да бъде променено статуквото.

По-рано демонстрация се проведе и пред БНБ срещу банковия произвол. Организиран от ВМРО протест се сля с множеството тъй като „нито едно от исканията на хората не беше изпълнено”, обясни Ангел Джамбазки.

Очаква се всички протестиращи в София да се съберат пред Народното събрание.

В 14.30 часа "Атака" ще проведе традиционното си шествие, което ще започне от пилоните на НДК и ще стигне до храм-паметник "Св. Александър Невски".