Поредната рокада е факт: Десислава Танева пое поста на Порожанов

Новият министър определи ведомството като най-тежкото - въпреки това ще се бори за репутацията му

15.05.2019 | 12:50 Редактор: Иван Берберов
Поредната рокада е факт: Десислава Танева пое поста на Порожанов

Десислава Танева смени Румен Порожанов като министър на земеделието. Оставката, подадена заради скандала с къщите за гости, и новият пост, бяха гласувани днес от депутатите.

Досега Танева беше депутат от ГЕРБ и председател на Земеделската комисия. Тя заяви, че поема най-тежкото ведомство и ще работи за неговия имидж.

Коалиционните партньори не останаха разочаровани. Валери Симеонов каза, че и преди е искал оставката на Порожанов заради програмата "Плод в училище", но не счел за нужно да разпространява позицията си, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Десислава Танева оглавяваше агроведомството във втория кабинет на Борисов. Малко след като положи клетва тя обяви, че ще се бори както за проблемите на земеделците, така и за репутацията на министерството.

Против назначаването на Танева се оказаха единствено депутатите от ДПС. Новият министър на земеделието обяви, че е готова да бъде атакувана, но няма опасения, тъй като доходите ѝ били декларирани.

Не стана ясно как ѝ е било предложено да оглави агроведомството. Колкото до заместник-директора на Фонд "Земеделие" - Танева увери, че Иванка Багдатова-Мизова ще напусне поста си. Промени в политическия екип на министерството със сигурност ще има.

Харесайте ни във Facebook ТУК