fallback

Станишев не иска да става отново премиер

Борисов разруши демократичните постижения, коментира за BBC червеният лидер.

27.02.2013 | 16:45

Втората по сила политическа партия в страната – БСП последва примера на ГЕРБ и също върна днес мандата на президента. 

Настояваме за служебен кабинет и предсрочни избори. Лично за мен властта не е самоцел", заяви лидерът на партията Сергей Станишев, който се зарече дори да спечелят вота да не става за втори път премиер.

Социалистите връчиха на държавния глава папка с разработен пакет от 20 спешни мерки, с които да се заеме служебното правителство. В една от тях се казва, че главният прокурор Сотир Цацаров трябва да наложи забрана на вицепремиера в оставка Симеон Дянков да напуска страната.

Изострената политическа обстановка след оставката на кабинета привлече вниманието на британската телевизия BBC, която избра за свой събеседник именно Станишев - часове преди да върне мандата

Демократичните постижения от последните две десетилетия, включително и изграждането на гражданско общество и социална държава, бяха разрушени от това правителство, отбелязва бившият премиер.

Оставката на правителството Станишев коментира, че е била панически ход, "за да запази партията останалото доверие в малка част от българските граждани". Преди ден червените поискаха от Прокуратурата да забрани на Дянков да напуска страната, докато не се види финансовото състояние на страната.

fallback
Още от България
fallback