Станишев не иска да става отново премиер

Борисов разруши демократичните постижения, коментира за BBC червеният лидер.

27.02.2013 | 16:45
Станишев не иска да става отново премиер

Втората по сила политическа партия в страната – БСП последва примера на ГЕРБ и също върна днес мандата на президента. 

Настояваме за служебен кабинет и предсрочни избори. Лично за мен властта не е самоцел", заяви лидерът на партията Сергей Станишев, който се зарече дори да спечелят вота да не става за втори път премиер.

Социалистите връчиха на държавния глава папка с разработен пакет от 20 спешни мерки, с които да се заеме служебното правителство. В една от тях се казва, че главният прокурор Сотир Цацаров трябва да наложи забрана на вицепремиера в оставка Симеон Дянков да напуска страната.

Изострената политическа обстановка след оставката на кабинета привлече вниманието на британската телевизия BBC, която избра за свой събеседник именно Станишев - часове преди да върне мандата

Демократичните постижения от последните две десетилетия, включително и изграждането на гражданско общество и социална държава, бяха разрушени от това правителство, отбелязва бившият премиер.

Оставката на правителството Станишев коментира, че е била панически ход, "за да запази партията останалото доверие в малка част от българските граждани". Преди ден червените поискаха от Прокуратурата да забрани на Дянков да напуска страната, докато не се види финансовото състояние на страната.