fallback

Фандъкова иска временно спиране на дела за неплатено парно

Общината включва граждани в разработването на програма за "Топлофикация".

26.02.2013 | 12:45

Столична община обмисля временно да бъдат спрени дела на "Топлофикация" срещу граждани, докато се установи дали са коректни сметките, заяви днес кметът Йорданка Фандъкова. Тя се срещна с организаторите на протестите в столицата срещу политиката на монополите.

Кметицата е информирала активистите, че е взето решение избрани от тях представители да се включат в изработването на мерки за подобряване работата на дружеството. Върху тази задача от миналата седмица работят екип от учени на Техническия университет. Предложението с мерките ще бъде готово до два месеца.

В деловодството на общината е постъпило заявление за организиране на мирно шествие на 3 март срещу политиката на общинското парно, съобщи Фандъкова, която е говорила с гражданите да няма ексцесии, да съгласуват маршрута и всичко да протече нормално.

Общината ще обжалва излязло вчера съдебно решение, с което се обявяват за незаконни винетните стикери за живеещите в центъра на София и зелената зона, съобщи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Съдебният състав на Административния съд анулира и правомощията на Центъра за градска мобилност. Дружеството вече не можело да издава винетки, да слага скоби, да контролира паркингите със служебен абонамент, както и да използва паяк, ако е блокиран друг шофьор.

Окончателното решение ще вземе Върховният административен съд, до тогава приетата наредба остава в сила. Синята и зелената зона бяха въведени от 1 септември, а от 1 октомври важат правилата за живеещите в центъра, които трябва да купуват винетен стикер, за да паркират до дома си. В синята зона се паркира за 2 лева на час, а в зелената - за 1 лев.

fallback
Още от България
fallback