fallback

БСП и ДПС препоръчват вече да се мисли за служебен кабинет

След като ГЕРБ върна мандата, двете партии също не го искат.

25.02.2013 | 17:03

БСП няма намерение да формира каквото и да било правителство в рамките на този парламент, заяви днес на извънредна пресконференция лидерът Сергей Станишев, след като управляващата партия ГЕРБ официално върна мандата на президента.

Плевнелиев трябва час по-скоро да сформира служебно правителство, и то трябва да има ясна програма, настояват червените.

Партията смята да връчи на държавния глава в сряда конкретни предложения за спешните мерки, които трябва да вземе служебното правителство.

Нека Станишев и Доган да съставят служебния кабинет до провеждането на изборите, аз поемам ангажимента да осигуря присъствието на 20 депутати от ГЕРБ, предлага Бойко Борисов. Не закъсня и отговорът на бившия премиер, който може да видите във видео файла.

ДПС също няма да прави опит за съставяне на правителство, категоричен е председателят Лютви Местан. Позицията била категорична и ще бъде заявена по време на срещата с президента в края на седмицата.

Министър-председателят в оставка става все по-неадекватен. След като четири години държеше еднолично цялата власт и продължава да я държи, изглежда, му се е приискало да играе опозиция на собственото си управление, но няма как да му се получи, смятат от партията на Доган. В разпространена декларация още се казва, че "мандатът ще бъде върнат не в деня, а в мига на получаването".

fallback
Още от България
fallback