fallback

Папата каза ариведерчи на България и започна визитата си в Северна Македония

В Скопие той бе посрещнат от премиера Зоран Заев и президента Георге Иванов

07.05.2019 | 12:44 Автор: Тодор Петров

Папа Франциск бе изпратен от премиера Бойко Борисов преди да отпътува за Северна Македония. Светият отец сподели, че е останал много доволен, защото е видял един здрав народ. 

Негово Светейшество остави след себе си послания за мир и разбирателство. Открои се и призивът му България да отвори сърцето си за бежанците. 

Бойко Борисов определи посещението на Светия отец в страната ни като добра реклама за България, особено в контекста на конспирацията за българска връзка при атентата срещу папа Йоан Павел II.

Започна и посещението на папа Франциск в Северна Македония. Главата на Римокатолическата църква беше посрещнат на летището в Скопие от премиера Зоран Заев и президента Георге Иванов. 

Франциск е първият папа, който посещава страната откакто тя си смени името и за последните 25 години. В западната ни съседка папа Франциск ще посети мемориала на Майка Тереза. В Северна Македония има едва 15 000 католици, но всички трепетно очакваха Светия отец. На площад "Македония" в Скопие ръководителят на Римокатолическата църква ще отслужи Света литургия.

Вижте още във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback