Жителите на пловдивския квартал "Кършияка" на бунт срещу строеж

Частен инвеститор иска да застрои единственият парк в района

06.05.2019 | 19:48 Редактор: Бойко Димитров
Жителите на пловдивския квартал

Жители на Пловдив протестираха срещу намеренията на частен инвеститор да застрои единствения парк в район "Кършияка". Протестът им доведе до проверки и обещания, че теренът ще остане зелена площ. Те настояват общината да откупи терена, но вместо това, градските власти възнамеряват да променят общия устройствен план и така да блокират намеренията на частния инвеститор.

Протестите на жителите успяха да стопират застрояването на единствения голям парк в района. Теренът частен и вече два месеца хората се опитват да склонят общината да откупи парцела от 36 декара. Премиерът Борисов гарантира, че паркът няма да бъде застроен. Той е възложил на държавните общински органи да решат проблема с терена.

Кметът на района Ральо Ралев заяви, че теренът ще бъде вписан в новия общ устройствен план като зелена площ. От Инициативния комитет на протестиращите заявиха, че на мястото на парка не искат да изникне втори небостъргач "Златен век" и че ще присъстват на предстоящата общинска сесия, за да защитят парка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК