fallback

Оставиха Ветко Арабаджиев в ареста, имало опасност да извърши ново престъпление

В един от телефоните му имало чатове с цитирани свидетелски показания

06.05.2019 | 07:45 Автор: Тодор Петров

Бизнесменът Ветко Арабаджиев остава в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд снощи. В събота през нощта Арабаджиев беше върнат от Испания, където беше задържан със съпругата си Маринела. 

Според магистратите има опасност Ветко Арабаджиев да извърши ново престъпление или да повлияе на свидетели. В един от телефоните, използвани от семейството, имало чатове с цитирани свидетелски показания в тяхна вреда. 

Арабаждиев може и да се укрие, записа още съдът в решението си. Причината - задържан е след издадена европейска заповед за арест. Защитата на Арабаджиев оспори обвиненията на прокуратурата и посочи, че съдът в Мадрид не е включил данъчните престъпления като причина за екстрадицията. 

Властите са коментирали само престъпления, извършени в периода 2017-2018 година, а не както твърди обвинението от 2013 година. Спецсъдът обаче не прие тезата на адвокат Илиан Василев и се мотивира, че магистратите в Испания трябва да кажат какво са имали предвид. 

Синът на Ветко Арабаджиев - Вълчо, както и дъщеря им Александра, присъстваха на заседанието по мярката за неотклонение на баща си, но отказаха коментар.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback