Проверка отчете забавяне в строежа на "Тракия"

Има вероятност магистралата да не е изцяло готова за летния сезон.

22.02.2013 | 08:56
Проверка отчете забавяне в строежа на

Има изоставане в графика за строежа на магистрала "Тракия" в участъка между Ямбол и Карнобат, показа съвместна проверка на регионалното министерство и Агенция "Пътна инфраструктура". Изпълнителят сдружение "Тракия IV" (съставено от девет български фирми с водещ партньор "Холдинг Пътища" на Васил Божков) трябваше да завърши близо 50-километровото трасе до февруари. Заради зимата обаче Пътната агенция удължила срока до май.

Развоят на строителните дейности показва, че вероятно и тази година няма да бъде напълно готова цялата магистрала за началото на летния туристически сезон, опасяват се от браншовата камара "Пътища".

По отношение на останалите пътни участъци нямало забавяне. Строежът на магистрала "Струма" между Долна Диканя и Дупница ще е готов най-късно до началото на лятото. Оставката на кабинета по никакъв начин няма да осуети планираното откриване, заяви вчера пред журналисти регионалният министър Лиляна Павлова.

Притесненията на Бойко Борисов са за най-големия участък от аутобана в Кресненското дефиле. Той се надява следващият кабинет да не провали преговорите за финансирането. "Истински ще се радвам да не трябва да се сбогуваме с парите за "Струма", не знам как ще я договорят. Дано българите, след тези събития, оценят, че изграждането на инфраструктурата беше единственият начин следващите години да се повдигне икономическият растеж, да дойдат инвеститори и да станем нормална държава", заяви подалият оставка премиер на последното заседание на кабинета тази седмица.