Порожанов категоричен: Синът ми не е одитирал ДФ "Земеделие"!

Публикации твърдяха, че Антоан Порожанов е проверявал разплащателната агенция към фонда, докато баща му й бил шеф

02.05.2019 | 17:52 Редактор: Иван Берберов
Порожанов категоричен: Синът ми не е одитирал ДФ

"Синът ми не е одитирал разплащателната агенция към Държавен фонд "Земеделие". Това каза пред Bulgaria ON AIR министърът на земеделието и храните Румен Порожанов, по повод публикации за конфликт на интереси. Антоан Порожанов също отрече да е правил одит на агенцията, когато баща му е бил шеф на фонда.

Повод за обяснението на земеделския министър стана поредна медийна публикация, според която синът му Антоан Порожанов, е одитирал къщите за гости, строени с евросредства. В официалните доклади нарушения при тях няма. Пред Bulgaria ON AIR Румен Порожанов обясни, че синът му е започнал работа в одиторската фирма "Делойт" като стажант през 2012 година. 

След година стажуване, Антоан Порожанов работи като младши асистент одитор. След това е напуснал. Одитирал е банки, застрахователни компании, но не и разплащателната агенция към ДФ "Земеделие", категоричен е баща му Румен Порожанов. "Делойт" извършва одита там до 2014 година. Порожанов–син напуска компанията през февруари 2015 година.

Министър Порожанов определя публикациите за сина си като активно мероприятие. За Bulgaria ON AIR Антоан Порожанов каза, че когато е бил в "Делойт" е преминал пет обучения за конфликт на интереси и пране на пари. Той отказа да коментира от кого и защо идват атаките срещу семейството му. 

След поредица от разкрития за измами с еврофондовете започнаха нови проверки. До момента оставки подадоха заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и заместник-директорът на Фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова.

Харесайте ни във Facebook ТУК