Червените бойкотират промените в кабинета

Партията няма да присъства в парламента до края на седмицата, политолог иска протестите да продължат.

20.02.2013 | 08:36
Червените бойкотират промените в кабинета

БСП няма да присъства на заседанията в Народното събрание до края на седмицата, по този начин ще бойкотира промените в кабинета. Решението е взето снощи на извънредно заседание на парламентарната група. Вместо в пленарна зала, всеки един от депутатите ще уплътни работния ден със срещи в избирателния си район, а ръководството ще се срещне с президента.

В оставащите дни от седмицата са планирани поредица от срещи с извънпарламентарни партии, граждански и синдикални организации за намиране на решение за ситуацията в страната.

Смяната на Симеон Дянков с Томислав Дончев не решава истинските проблеми, изходът е предсрочни избори, убеден е лидерът Сергей Станишев, подкрепен от ДПС и "Атака". СДС обаче заявиха, че Бойко Борисов трябва да свърши в последните месеци обещаваното три години и половина.

Протестите в никакъв случай не бива да спират поне още 20-30 дни, за да се стигне до яснота какво иска обществото, препоръча вчера политологът Евгений Дайнов. Според него случващото се на улицата е в резултат на дълго трупаща се "клокочеща ярост", която е натрупвана с години. "Борисов бе избран да прекрати нещата, които разяряват хората - олигархията, монополите, корупцията. Той беше за това там, а вместо това стократно увеличи корупцията и олигархията и естествено напрежението изригна".