Очаква ни облачно време, дъждът се измества на изток

Минимални температури между 8° и 13°, максимални между 19° и 24°

28.04.2019 | 09:40 Редактор: Ралица Братанова
Очаква ни облачно време, дъждът се измества на изток

Валежите, придружени с гръмотевици, ще обхванат и централните и източни райони на страната, а от запад ще спират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Облачността ще е променлива и над по-голямата част от страната ще е почти без валежи според прогнозата на НИМХ-БАН. По-значителна купесто-дъждовна облачност с превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици, ще има на места в югоизточните райони и планините. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен, след обяд ще отслабва. Минимални температури между 8° и 13°, максимални между 19° и 24°, по Черноморието 17°-21°.

Атмосферното налягане след преминаването на студения атмосферен фронт временно ще се повиши, но през деня ще е по-ниско от средното за април.

Над Черноморието ще има променлива облачност, значителна над южните райони, където ще превали. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури на въздуха: 16°-21°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, значителна в следобедните часове, когато на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°.

В понеделник облачността ще е по-често значителна, но краткотрайни превалявания ще има само на отделни места, главно в планинските и североизточните райони. В Западна България вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне, в Източна ще бъде слаб до умерен, от юг-югозапад.

Във вторник от запад на изток ще превали, на места с гръмотевици; по-интензивни ще са явленията в Централна Северна България. Със запад-северозападен вятър температурите ще се понижават.

В сряда облачността ще е променлива, ще има и краткотрайни валежи, но на малко места и предимно слаби. Вятърът ще се запази. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, максималните - близки до 20°.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК