Социалистите с мото: Мисли първо за малкия!

Левицата с амбиции да разкрива 250 000 работни места.

16.02.2013 | 17:27
Социалистите с мото: Мисли първо за малкия!

"Мисли първо за малкия" и "Давай предимство на българското" трябва да е основно мото на нашата политика, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в речта си пред делегатите на 48-ия конгрес на партията в зала 1 на НДК.

„Ние сме социалисти и никога не сме стояли настрани, когато народът е бил в беда”, категоричен бе лидерът на БСП. „ГЕРБ вкараха България в диво Средновековие. България е на колене. Трябва да се намесим решително”, каза Станишев и добави, че в противен случай страната ни наистина ще „се затрие“.

БСП ще работи за разкриване на 250 000 работни места и водене на политика за догонващо повишаване на доходите, обяви Станишев.

На следващо място той отбеляза инвестициите в бъдещето, които се изразяват в политиката за младежта, насърчаване на раждаемостта, на майчинството и младото семейство, отстояването на младежка гаранция. Левицата предлага програма за 10-годишна реиндустриализация на България.

БСП ще възроди гръбнака на заетостта – малкия и среден бизнес, ще реформира  администрацията и ще въведе цифровизация на публичните услуги, изреди соцлидерът.  Приоритет за социалистите е ограничаването и регулирането на монополите. Поемат ангажимент за безплатен достъп до интернет, за спешни мерки в здравеопазването и за развитие на науката и образованието.

Готови сме да управляваме и сами, целта ни е правителство с ясна програма и с подкрепа, получена за реализацията й, заяви лидерът на БСП.

Трябва да се опрем в управлението на тези, които не са подвластни на партийни каузи и лични амбиции, заяви още Станишев. Той призна, че в партията мнозина се „спотайват“ и междувременно разпределят постове, вместо да водят битка с опонента. Който разпределя постове сега, да знае, че няма да ги получи, предупреди бившият премиер. Той подчерта, че е неприемливо и поведението на тези, които продължават да водят неформален диалог с ГЕРБ.