"Обединени патриоти", "Атака" и партията на осъдената Иванчева се регистрираха в ЦИК

Имаме пълна мобилизация за предстоящите евроизбори, коментира Валери Симеонов

23.04.2019 | 13:13 Редактор: Василена Василева

В последния ден, в който партиите могат да регистрират листите си с кандидатите за евровота, в един и същи час се вписаха партиите на Валери Симеонов, Волен Сидеров и осъдената кметица на столичния кв. "Младост" Десислава Иванчева. 

"Имаме пълна мобилизация за предстоящите европейски избори. Естествено, че се борим за присъствие в Европейския парламент. Ако народът каже двама-трима, ще бъдем благодарни", коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов след регистрацията. Водач на листата е самият той. 

На четърто място в листата пък бил българин от ромски произход, по думите на Валери Симеонов.

На въпроса дали разделението на "Обединени патриоти" няма да навреди на общата кауза, бившият вицепремиер заяви, че вината за това не е в НФСБ.

"Питайте тези заради които се явяваме поотделно", каза Симеонов.

"Ние сме в тази коалиция, просто защото това беше единствената работеща коалиция за 44-то Народно събрание. Хората са гласували за Народното събрание и за управляващи. В случая става въпрос за гласуване за представители в ЕП", допълни Валери Симеонов.

Преди време стана ясно, че трите формации в "Обединени патриоти" - "Атака", ВМРО и НФСБ ще се явят самостоятелно на предстоящите избори.

Лидерът на Атака Волен Сидеров пък обяви, че НФСБ е била партията, която е предопределила явяването поотделно, като е заявила, че категорично няма да се яви с "Атака".

По темата "Апартаментгейт" Симеонов беше категоричен, че няма да се занимава с "дребни сметки".

"И аз, и колегите сме над тези неща. Казал съм си мнението за този скандал, не бих желал да го коментирам и хиперболизирам. Резултатите ще покажат", допълни той.

A в последнит ден, в който партии и коалиции можеха да регистрират листите си за участие в евроизборите, се регистрира и бившият кмет на район "Младост" - Десислава Иванчева.

Инициативен комитет "Непослушните" внесе 5550 подписа в Централната избирателна комисия. Те се надяват осъдената на първа инстанция за корупция Иванчева, да спечели място в европейския парламент и оттам да защитава правата на българските граждани.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК