fallback

Карадайъ е водач на листата на ДПС, Пеевски е на второ място

Залагаме на млади, знаещи, можещи и отговорни хора, каза лидерът на партията

22.04.2019 | 13:23 Автор: Бойко Димитров

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще е водач на листата на партията за предстоящите евроизбори на 26 май. Това стана ясно, след като Движението за права и свободи регистрира в ЦИК своите избраници за вота.

На второ място в листата е бизнесменът и депутат в Народното събрание Делян Пеевски. Това е негова втора кандидатура за европарламента. През 2014 година, малко след неуспешния опит да оглави ДАНС, Пеевски също бе част от листата на ДПС за евроизборите. На трето и четвърто място са Илхан Кючук и Искра Михайлова. От партията обещаха утре да представят всички свои кандидати за вота. 

"Ние залагаме на новите имена. Нашата листа е силна, тя генерира енергия. Знание и опит вървят заедно. В листата си ние имаме млади, знаещи, можещи, отговорни, свободни и активни младежи. Листата ни гарантира приемственост и победа", заяви Мустафа Карадайъ.

От ЦИК пък трябва скоро да обявят името на фирмата изпълнител, която ще достави машините за машинното гласуване на 26 май. Както е известно за предстоящия вот са необходими 3000 апарата. Част от кандидатите за доставчик на машините обаче смятат, че времето, което остава до изборите е крайно недостатъчно, а изискванията са много големи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев\Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback