Каракачанов разпореди проверка на сградния фонд на армията

Това касае постройките с отпаднала необходимост

20.04.2019 | 17:00 Автор: Иван Берберов
Каракачанов разпореди проверка на сградния фонд на армията

Министър Красимир Каракачанов разпореди проверка на състоянието на сградния фонд с отпаднала необходимост за Българската армия, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Бившето военно поделение в Хасково, край което стана трагичният инцидент от вчера, е определено като район с отпаднала необходимост за Българската армия през 2001 г.

През 2011 г. е установено саморазрушаване на част от сградата.

През февруари 2019 г. служители от регионалната структура на Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната" в гр. Пловдив са направили констативен протокол, въз основа на който министърът на отбраната на 15 март т.г. е издал заповед Р-71 за назначаване на комисия за извършване на оглед за освидетелстване на сградния фонд в района. В заповедта е указан двумесечен срок, в който трябва да се представи протокол за предприемане на последващи действия.

Междувременно за участъка на падналата стена директорът на Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната" издава указания, с които започва събирането на оферти от фирми, за да може да бъде осигурено предварителното събаряне на стената.

На 12 април т.г. е подадена една оферта от участник в процедурата, но за завършването на законовата процедура са необходими още две предложения.

Във връзка с инцидента министърът на отбраната е разпоредил да бъде извършена проверка на целия сграден фонд с отпаднала необходимост за предприемане на последващи действия за обезопасяване, предаде Dnes.bg.

Харесайте ни във Facebook ТУК