Сигнал за бомба затвори за ден стадиона на ЦСКА

Анонимната заплаха предизвика отцепване на района от тази сутрин минимум до утре.

07.02.2013 | 11:22
Сигнал за бомба затвори за ден стадиона на ЦСКА

Сигнал за бомба предизвика затваряне на спортния комплекс „Българска армия” в Борисовата градина поне за едно денонощие. Анонимната заплаха е подадена след 8 часа тази сутрин. Заради нея на съоръжението не бяха допуснати деца на от футболната школа на ЦСКА, които тренират на помощен терен в непосредствена близост до стадиона.

Набор 1999 с треньор Емил Димитров имаше насрочено занимание от 10 ч. Пред Bulgaria On Air Димитров заяви: „Пристигайки към девет часа, заварихме комплекса запечатан. Охраната ни обясни, че стадионът ще остане затворен най-вероятно и утре. Преместихме се да тренираме на съседния комплекс Спортна София”.

Представителният отбор на ЦСКА е на подготвителен лагер в Турция. Помощният терен се използва от най-малките в школата – подготвителните групи набори 2000-2004 и родените през 1999. По-големите тренират на стадион „Академик”.

Сигналът и проверката от специализираното звено на МВР прекратява временно ремонтните дейности на „Българска армия”. Клубът гони срокове, за да извърши необходими подобрения и да лицензира стадиона за домакинските мачове от пролетния дял на „А” група, започващ на 2 март.