Премиерът настоява за оставката на шефа на полицията в Габрово

Ще искам тежки санкции за този, който е пуснал задържаните арестанти, подчерта Бойко Борисов от Хърватия

12.04.2019 | 17:03 Редактор: Иван Берберов
Премиерът настоява за оставката на шефа на полицията в Габрово

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово.

"Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Държа отговорен шефа на полицията. За мен оставката трябва да бъде дадена от този шеф, когато министърът се върне. Защото е позволено месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това - да се вземат мерки", отсече премиерът от Хърватия.

"Защо никой не докладва? Като се прибера, и министърът като се прибере, може би това ще е действието, което ще се предприеме. Няма незадържан ром за престъпление. Да, грубо посегателство. Да, тези, които са набили магазинера в Габрово, са задържани. Въпросът е защо са ги пуснали. Други организации няма да ги питам, че те са чувствителни. За този, който ги е пуснал от ареста, ще искам тежки санкции като се прибера", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Министър-председателят е в Хърватия на среща на държавните и правителствените ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Той посочи, че вече са подписани договори за пристанища и ЖП линии и че следващата среща ще бъде в Китай.

"С Ципрас и с китайския премиер говорихме сега. По модела на хърватския мост ще направим подобен от Гърция до Румъния и Сърбия, през България. С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно другата седмица ще направим първи копки на мост от Свищов", обяви също Борисов.

Премиерът коментира и сделката за закупуването на изтребителите F-16 от САЩ. По думите му парите вече са отделени, защото той вече е обещал на летците ни нови самолети, които да издигнат българската авиация.

"Преди парламентът да излезе във ваканция, въпреки че някои са във ваканция от доста време, ще решим за тази сделка. Искаме най-доброто и най-сигурното. Аз отговарям за тази рамка и се надявам до края на юни на приключим. Оттам нататък пред вас ще отговарят съответните органи. Целта е да имаме най-добрия самолет на най-добрата цена. Правят се компромиси и от двете страни", каза още Бойко Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте ни във Facebook ТУК