Габрово: Сблъсъци между протестиращи и жандармерия снощи

Втората вечер на протест завърши с двама ранени журналисти

12.04.2019 | 07:05 Редактор: Ивайло Николов
Габрово: Сблъсъци между протестиращи и жандармерия снощи

Засиленото полицейско присъствие в Габрово остава! Сблъсъци между протестиращи и жандармерия избухнаха след края на протеста снощи.

За втора вечер хората излязоха по улиците заради побоя в местен магазин. Част от демонстрантите тръгнаха от центъра на града към къщите на ромите.

Протестиращите започнаха да хвърлят камъни и димки по жандармеристите в опит да пробият кордона. Стигна се до сблъсъци.

Тази сутрин органите на реда потвърдиха задържането на четирима души, а на трима души от тях ще бъдат повдигнати обвинения. 

По данни на органите на реда снощи на протеста на площада в Габрово са присъствали близо 900 души, а след сблъсъците е пострадал леко и един от униформените.

Малко преди 22:00 часа плътният кордон от жандармеристи успя да разпръсне демонстрантите. При безредиците обаче пострада телевизионен екип – оператор и репортер от ямболското радио и "Телевизия 99".

Задържани са и четири лица заради възникнал пожар в необитаема постройка.

По-рано вчера съдът остави за постоянно в ареста тримата задържани за побоя в супермаркет. Пред съда те казаха, че съжаляват.

Съдът обаче прецени, че има опасност да се укрият или извършат друго престъпление. Освен това тримата са осъждани за кражби и престъпления от общ характер.

Прокуратурата поиска те да бъдат отведени за постоянно в следствения арест във Велико Търново, тъй като в Габрово не можела да бъде гарантирана сигурността им.

Съдът уважи искането, което ще влезе в сила, след като изтече тридневния срок за обжалването му.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК