Борисов: Готови сме за европейското по гимнастика

Спортните зали са един от приоритетите на правителството за тази година.

03.02.2013 | 13:12
Борисов: Готови сме за европейското по гимнастика
Борисов: Готови сме за европейското по гимнастика

След пътищата – спортни зали, така преминава уикендът на премиера Бойко Борисов, който в събота преряза лентата на пътен участък край Омуртаг, а днес откри реновиран гимнастически комплекс във Варна.

Министър-председателят подчерта, че през 2014 България ще бъде домакин на Европейско първенство по гимнастика и дотогава ще бъде готова със спортната база за целта – с чисто нови или обновени зали в София, Пловдив и морската ни столица.

На този етап все още не е ясно колко ще струва организацията на европейското първенство. През тази година шампионатът ще се състои в Москва между 17 и 21 април.

Възхитен съм като гледам какво правят децата и ако това е нашата нация, мога да ви кажа, че няма да имаме равни”, каза Борисов и добави, че оборудването с уредите на залата за спортна гимнастика във Варна е за над 200 000 лева.

Премиерът се похвали, че действа бързо в реализирането на проектите. „Данчо Йовчев дойде при мен преди 5-6 месеца и оборудването на залата вече е факт”, каза той. И допълни, че са преведени пари и на местното училище "Елин Пелин" за изграждане на зала в него. Осигурените средства за целта били 1 млн. лева.

Спортният министър, който също присъства на проявата, заяви, че „започва подпомагането и изграждането на центрове за високо спортно майсторство”. Според Свилен Нейков приоритетни на правителството са залите, но не само – още над 200 000 лева щели да се дадат за оборудване на варненския стадион "Младост".