Пътната агенция пуска извънредно още 120 000 винетки

Стикери липсват в няколко населени места в страната.

02.02.2013 | 12:57
Пътната агенция пуска извънредно още 120 000 винетки

Масови проверки за винетки на започнаха по пътищата, съобщават от КАТ. Пътни полицаи в цялата страна ще следят за шофьори без редовни стикери за 2013 година.

Глобите за нарушителите са от 300 до 3 000 лева. Днес и утре ще се печатат нови количества годишни винетки за леки автомобили, съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура".

Според шофьори, стикери липсват в 5 града от страната. В понеделник  в пунктовете за продажба на стикери ще бъдат разпространени 120 000 винетки,  съобщи пред БНР Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна  инфраструктура".

"В петък сутринта проблемите започнаха от по-малките населени места като Свищов, Димитровград, Казанлък, частично от Силистра. Имаше сведения, че в Пловдив, в някои бензиностанции, също липсват винетни стикери. В днешния ден имаме сигнал за Благоевград за едно място. Вече пътуват 5 700 винетки специално за Благоевград. Възложили сме на печатницата извънреден тираж, за да може в понеделник да имаме още 120 000 винетки. Колкото повече винетки се купуват, толкова повече приходи има за ремонт на пътища, така че на този етап не мислим за увеличаване на цената през 2014", коментира Лазаров.

По информация на държавното радио във Видин също липсват винетки. Според водачи на моторни превозни средства, заредените количества по бензиностанциите са изчерпани навсякъде. Пътните полицаи щели да правят компромиси и ще пускат шофьори без винетки до вторник, когато се очаква дистрибуторите за Видинско да заредят нови количества, съобщава радиото.

За удобство на  гражданите е открита и гореща линия, на която и самите те да могат да сигнализират за липси на винетки - 0897991314.