fallback

ВКС иска зони за сигурност около съдилищата

Състоянието на простреляния на Златомир Иванов остава тежко.

31.01.2013 | 12:22

Зони за сигурност трябва да бъдат създадени около съдилищата, поиска днес председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев след стрелбата срещу Златко Баретата в понеделник. Той е обсъдил идеята с главния прокурор Сотир Цацаров и ще настояват за решение на кабинета.

Сигурността извън сградата на палатата се осигурява от МВР, а не от съдебната охрана, коментира магистратът в отговор на изявление на Борисов, че ако Златомир Иванов беше стоял в ареста, вместо под домашен арест, нямало да се случи престрелката. Баретата трябваше да даде показания по обвинение в убийство и оглавяваване на банда за разпространение на наркотици. "Всеки трябва да поеме своята отговорност. Нееднократно сме призовавали, и с бившия главен прокурор Борис Велчев, и с настоящия, да се спазват изискванията на Закона за съдебната власт, който предопределя охраната на съдебните сгради и съдебната власт".

Състоянието на Иванов остава тежко, за момента няма данни за влошаване, продължава да е на изкуствено дишане, съобщиха тази сутрин от „Пирогов“. Извън опасност е неговият охранител Атанас Станков, също пострадал при стрелбата.

fallback
Още от България
fallback