Стоян Миланов е новият директор на "Пирогов"

Реорганизация на дейността и въвеждане на информационна система включва програмата на новия шеф на лечебното заведение.

30.01.2013 | 17:34
Стоян Миланов е новият директор на
Стоян Миланов е новият директор на "Пирогов"

(Обновена в 19:20)

Новият директор на „Пирогов” е доц. д-р Стоян Миланов. Той беше временно изпълняващ длъжността след уволнението на предишния директор Димитър Раденовски заради злоупотреби с пари от обществени поръчки. След като беше обявен нов конкурс през декември, постъпи единствено кандидатурата на Миланов, съобщи днес на пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Минчо Вичев. 

Цялостна реорганизация на работния процес, въвеждане на информационна система и запазване на съществуващите звена предвижда програмата, с която е впечатлил оценителната комисия. 

Стратегията е добре изложена и актуална, коментира Вичев и обеща пред медиите лично да предложи на Десислава Атанасова да съфинансира проект на Миланов за реорганизация в "Спешното отделение".

На въпрос дали смята да увеличи заплатите, заместник-министърът отговори, че "един разумно мислещ директор не би следвало да мисли за увеличения веднага след встъпването си в длъжност, трябва да направи реорганизация на приходите и разходите и тогава заплатите сами ще се увеличат". В тридневен срок здравният министър следва да издаде заповед за назначението.

Стоян Миланов е завършил Медицинския университет в София през 1996, придобива специалност "Анестезиология и интензивно лечение" през 2002, а пет години по-късно - "Спешна медицина". Магистър е по обществено здраве и здравен мениджмънт. Специализирал е анестезиология в Дания и Великобритания. През 2004 е назначен за началник сектор "Септичен", а от 2007 досега е началник на клиниката по интензивно лечение с шокова зала в "Пирогов".