fallback

Андон Роков временно поема енергийната комисия

Министрите приеха оставката на председателя Ангел Семерджиев.

30.01.2013 | 13:06

Андон Роков временно поема енергийния регулатор, след като председателят Ангел Семерджиев подаде оставка, а на днешното заседание министрите я приеха. Причината е заради неизпълнение на ангажиментите ни пред Европейския във връзка с допускането на повече частни компании на пазара за ток и газ.

Роков е действащ член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, има дългогодишен опит в областта на енергетиката и търговското право. Бил е заместник главен юрисконсулт на "Булгаргаз", синдик, адвокат. Владее руски и френски език.

Четири имена се спрягат за "наследници" на Ангел Семерджиев. Един от възможните варианти е заместник-председателят на икономическата комисия Диан Червенкондев, другият -  Димитър Главчев от временната комисия, разследваща дейността на ДКЕВР. Сред спряганите имена е и това на Анжела Тонева – от дълги години член комисията. В медиите се появи и предположение, че Борисов може да предприеме още по-драстичен ход като повери поста на заместник-министъра на икономиката Евгения Харитонова, тъй като имала огромен опит с пазара на ток и можела бързо да реши проблемите, по които ни критикува Европа.

Комисията може да работи без когото и да е от членовете си, включително и без мен, заяви вчера на пресконференция Семерджиев.

fallback
Още от България
fallback