Данаил Кирилов се закле в НС като правосъден министър

120 народни представители гласуваха "За", 15 бяха против назначаването му на поста

05.04.2019 | 09:45 Редактор: Тодор Петров
Данаил Кирилов се закле в НС като правосъден министър

Поредната рокада в кабинета е факт - Данаил Кирилов се закле в Народното събрание като правосъден министър. Без дебат народните представители гласуваха оставката на досегашния министър Цецка Цачева и приеха със 120 гласа "За" и 15 "Против" предложението Кирилов да оглави правосъдното министерство. Номинацията му беше изчетена от вицепремиера Томислав Дончев.

Досега Данаил Кирилов беше шеф на правната комисия в парламента. Кой ще заеме овакантеното от него място все още е е ясно. Вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров предложи Явор Нотев да наследи Кирилов на поста.

Данаил Кирилов е юрист по образование, бил е два мандата депутат от ГЕРБ, както и областен управител на София.

До разместванията в кабинета се стигна, след като Цачева подаде оставка заради скандала с апартаментите на властта. Тя бе обвинена, че е купила апартамент в столичния квартал "Изток" на цени под пазарните. Заради негативните реакции в обществото и за да няма никакво съмнение, Цачева освободи заемания от нея пост.

Междувременно Валери Симеонов оповести още един имот, който не е описан в данъчна декларация.

От НФСБ съобщиха, че са подали сигнал в прокуратурата как министър Николина Ангелкова е придобила имота си в столичния квартал "Овча купел".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК