fallback

"Aпартаментгейт" се разраства, Борисов поиска още оставки

Аршинът трябва да бъде един и същ, настоя премиерът

04.04.2019 | 12:45 Автор: Тодор Петров

Скандалът "Aпартаментгейт" се разраства – започват нови проверки, а премиерът Бойко Борисов поиска още оставки. 

Той предложи всички, чиито имена са замесени в имотни скандали с апартаменти, придобити на ниски цени, да се оттеглят докато проверките приключат.

"Не споменавам имена, защото са много чувствителни. Аршинът трябва да бъде един и същ. Или незабавна оставка, или дълъг отпуск, докато не минат максимално прозрачни проверки", заяви министър-председателят.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки срещу шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, срещу сина на шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов, който е придобил имот за около 500 000 лева, както и срещу съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов.

Премиерът Бойко Борисов пък призова Пламен Георгиев да подаде оставка или да излезе в дълъг отпуск докато мине проверката. Самият Георгиев обяви, че избира да направи второто.

В изявление до медиите той заявява, че никога не е извършвал незаконни действия. Държавният глава Румен Радев още вчера свали доверието си от него.

А междувременно Валери Симеонов намекна за това, че и министърът на туризма Николина Ангелкова също си е купила апартамент на ниска цена.

"Добре е Борисов по-внимателно да си огледа министрите. И там има такива", каза Симеонов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback