Семерджиев подаде оставка

Председателят енергийния регулатор не изчака решението на кабинета, според сдружение е "стъпка в правилната посока".

29.01.2013 | 12:12
Семерджиев подаде оставка

(Обновена в 13:58)

Поисканата от премиера оставка на шефа на енергийния регулатор е депозирана, съобщи самият Ангел Семерджиев. Борисов обяви вчера, че ще поиска рокадата на следващото заседание на кабинета заради критики на Брюксел в разпространен доклад за пазара на ток и газ в страната.

"Трябва ми малко време да осмисля нещата. Всичко, което съм имал да кажа по проблема с наредбите - вече съм го направил", беше единственият коментар на Семерджиев. На този етап все още не е ясно кой ще застане начело на комисията.

Освобождаването на Семерджиев бе приветствано във вторник от Българската фотоволтаична асоциация (БФА) като
Поисканата и приета от премиера оставка е стъпка в правилната посока, се казва в становище на Българската фотоволтаична асоциация, която очаквала от промени в управленската политика по отношение на  ВЕИ сектора Досегашните действия на регулатора, според сдружението, показали непознаване и на европейското законодателство. Другото браншово сдружение, която защитава интересите на вятърния бизнес засега не коментира смяната.

В началото на годината името на Семерджиев попадна и в доклад на Сметната палата. Според информацията  председателят е укрил покупка и продажба на апартамент от 168 квадратни метра в Несебър и паркомясто към него. Той е пропуснал да декларира в имотните си декларации и заем от 90 000 евро. Пред медиите обясни, че не счел за необходимо да декларира имота, тъй като го купил с кредита в началото на 2011, същата година го продал и с парите погасил заема.