fallback

Откриха телата на четиримата загинали в самолетната катастрофа в Македония

Трагедията отне живота на Георги Бошнаков, който е пилотирал, съпругата му и двете им дъщери

03.04.2019 | 12:45 Автор: Тодор Петров

Няма оцелели в катастрофата със самолет с българско семейство на борда в планински район в Северна Македония. Четири тела и останки от самолета са открити на мястото на трагичния инцидент. В машината са пътували мъж, съпругата му и двете им деца.

Телата им са открити в подножението на най-високата планина в Македония - Якубица. По върховете ѝ и в момента има сняг, което затрудни вчерашната спасителната акция, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от мястото на трагедията.

Малко след 16 часа местно време вчера малък самолет "Чесна", летящ от Охрид за София, изчезва от радарите на системите за контрол на полетите в Македония. Пилотът е докладвал за силна турбуленция. Малко след това обаче, в района на връх Солунска глава в планината Якубица, сигналът се губи.

На борда на самолета е било 4-членно семейство - 49-годишният Георги Бошнаков, който е пилотирал, съпругата му и двете им дъщери. Всички те загиват на място.

Специалисти и македонски прокурор работят по трагичния инцидент. Жителите на селата около Якубица са станали свидетели на това как самолетът обикаля около планината, а някои са видели и самото падане на машината.

Според тях това място е прокълнато, тъй като това е третата катастрофа за няколко десетилетия. 

Вижте какви са хипотезите за самолетната катастрофа в следващото видео:

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback