Юрген Мюлер - германецът, посветил 20 години на благотворителни каузи в България

Заедно с група съмишленици успяват да променят десетки човешки съдби

31.03.2019 | 15:00 Редактор: Ралица Братанова
Юрген Мюлер - германецът, посветил 20 години на благотворителни каузи в България

Повече от 20 години един германец - Юрген Мюлер, се е посветил на благородната кауза да помага на България. Заедно с група съмишленици подкрепят десетки каузи у нас и са успeли да променят много човешки съдби. 

Юрген Мюлер работи като ИТ специалист в болница в България. През 1997 година случайно попада в България. Казва, че се влюбил в страната ни от пръв поглед и приел за своя мисия да помага за развитието ѝ като подкрепя заедно със свои съмишленици различни социални каузи. 

"Още тогава започнах да вярвам, че нещата тук могат да се подобрят и да достигнат европейските стандарти. Не мога да преброя каузите, които през последните 20 години сме подкрепили. Помагаме на много домове, институции, болници“, сподели той.

Преди три години Юрген Мюлер и фондация "Помощ за България“ се заемат с подобряването на условията в общинската болница в Горна Оряховица. Ремонтират кърмаческия сектор в детското отделение и две от стаите в родилното. Дарението възлиза на близо 30 000 лева, което ги прави и най-големите спомоществуватели на болницата. 

Финансирането за благородните каузи, Юрген Мюлер търси от фирми в родината си. Той разказва истории от България и почти винаги успява да ги трогне и да ги убеди да помогнат. 

Юрген Мюлер казва, че двайсет години по-късно вижда мечтата си почти реализирана. Въпреки това казва, че ще продължи да работи за европейския облик на България.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК