Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ

Това обяви премиерът и лидер на партията Бойко Борисов

28.03.2019 | 09:35 Редактор: Ивайло Николов
Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ. Това обяви министър-председателят и лидер на партията Бойко Борисов.

Вчера председателят на парламентарната група Цветан Цветанов подаде оставка. Той ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще е начело на предизборния щаб на партията за евроизборите. Причината Цветанов да се оттегли от парламента е скандалът с имотите на властта.

Тази сутрин Бойко Борисов обяви още, че до края на деня ще е ясно и кой ще бъде предложен като заместник на правосъдния министър Цецка Цачева, която подаде оставка заради същия скандал.

Премиерът обясни, че се очаква всичко да бъде подготвено, за да може утре да се гласуват оставките и да се приемат новите имена, които ще заменят Цачева и Цветанов на постовете им.

Борисов беше категоричен, че дали Цветан Цветанов остава в партията, е решение на структурите на ГЕРБ, които го искат, а хората от партията го припознават като важен човек за ГЕРБ. 

Бойко Борисов каза още, че вярва на Цветанов за сделката с апартаментите и допълни, че му се иска да види нотариалните актове на съседите му, за да види те какви пари са платили за жилищата си.

Волен Сидеров заяви, че въпреки оставката на Цветанов, не очаква трусове в управлението и проблем с кворума в Народното събрание. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК