Дневният ред на НС: Оставката на Цветанов и дълговете на вероизповеданията

ГЕРБ трябва да избере и нов председател на групата си в парламента

28.03.2019 | 07:21 Редактор: Ивайло Николов
Дневният ред на НС: Оставката на Цветанов и дълговете на вероизповеданията

Парламентът днес ще трябва да реши окончателно за дълговете на вероизповеданията. Между двете четения ГЕРБ внесе промени в Закона и предложи възможност за отсрочване на дълговете за срок до 10 години.

Натрупаните задължения до края на 2018 година са над 8 200 000 лв. От тях 8 100 000 са на мюсюлманското вероизповедание.

Първоначално се предвиждаше пълна амнистия на задълженията на религиите. След обществен натиск, управляващите предложиха отсрочването им до 10 години. Дотогава вероизповеданията трябва да изплатят дължимото към държавата.

В дневния ред на Народното събрание днес е и гласуването на оставката на Цветан Цветанов и да бъде избран негов заместник като председател на ПГ на ГЕРБ.

Той обяви решението си след среща с министър-председателя Бойко Борисов вчера. Цветанов ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще е начело на предизборния щаб на партията за евроизборите. 

Сега един от ключовите въпроси е кой ще оглави парламентарната група на ГЕРБ. Цветанов каза, че с премиера Борисов имат предложение, но името не беше обявено.

Следващият в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ е Георги Недев. Вероятно той ще заеме мястото на Цветан Цветанов като депутат.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК