Investor Media Group и Българска болнична асоциация наградиха "Най-добрите болници"

На официално събитие бяха отличени лечебните заведения, спечелили доверието на пациентите

25.03.2019 | 22:10 Редактор: Ивайло Николов
Investor Media Group и Българска болнична асоциация наградиха

Кои са най-добрите болници и къде грижата за пациентите е най-високо ниво. Отговор на тези и още важни въпроси дава националната класация "Най-добрите болници", организирана от Investor Media Group и Българска болнична асоциация.

 

На официално събитие в столицата бяха отличени лечебните заведения спечилили доверието на пациентите. Изследванията оценяват лечебните заведения по редица критерии, сред които технология, специализация, персонал и качество на услугите.

Нивото на иновации в болниците в България остава на много ниско ниво. Едва 15% от лечебните заведения в страната използват иновативни процедури и отговарят на най-високите стандарти. А делът на иновативните технологии в лечебните заведения също остава нисък – едва 9 на сто.

Това са някои от основните изводи от проучването на независимата анализаторска компания IQVIA, на базата на която беше съставена и класацията "Най-добрите болници".

Проучването представлява оценка на здравните услуги в болничния сектор и е първо по рода си за България. Общият брой участници – 2185, го прави представително за страната и откроява важни тенденции за структуроопределящите болнични заведения. 

Рейтингът "Най-добрите болници" класира най-добре представящите се лечебни заведения в България и е организизиран от Българската болнична асоциация (ББА) и Investor Media Group.

В хода на проучването, изготвено от IQVIA, беше проведено национално допитване сред пациенти, общопрактикуващи лекари и мениджъри на болници. Изследването оценява лечебните заведения по редица критерии - технология, специализация, персонал и качество на услугите. 

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК