Столичани въстанаха срещу нова тролейбусна линия – била безсмислена

Демонстрантите подготвят подписка, която ще внесат в общинския съвет

24.03.2019 | 15:45 Редактор: Иван Берберов
Столичани въстанаха срещу нова тролейбусна линия – била безсмислена

Столичани излязоха на протест срещу нова тролейбусна линия. По думите им, тя ще струва между 7 и 22 млн. лв., без да реши проблема с транспорта в центъра на София. Какво породи недоволството на жителите на улица "Фритьоф Нансен" и има ли алтернатива на новото трасе? 

След спирането на движението на трамвай номер 6, според Общината през спорната отсечка трябва да минават тролеи, които да поемат цялото движение. Живущите в района се опасяват, че това не просто ще наруши спокойствието им, но ще нанесе и сериозни вреди на околната среда.

Протестиращите се притесняват както за своя живот, така и за живота и здравето на децата си. Демонстрантите подготвят подписка, която да бъде внесена в общинския съвет. Оплакват се още, че нямат отговор на нито една жалба, която са подали в Общината. 

"Предложихме алтернатива на това трасе. Тролеят може да минава по ул. "Васил Левски", покрай община "Лозенецю" посока кино "Одеон". Оттам вече може да се свързва с тролейбусната линия на ул. "Патриарх Евтимий". Приеха това предложение, но само временно", обясни протестираща. 

Харесайте ни във Facebook ТУК